Voorkom virussen
Wie zijn wij
Wat we doen
Meer foto's
Week 20 - 2005 Het Sober-Q virus zorgde rond de Pinksterdagen dat een flink aantal Spammails van extreem rechtse signatuur uit Duitsland werd verzonden. Ongeveer een jaar geleden was het Sober-G variant hieraan al schuldig. Uw email adres kan zijn misbruikt door besmette PC's om deze onzin de wereld in te zenden. U kan er niets aan doen dat anderen hun systeem slecht beveiligen - Zorg wel voor een goede virusscanner op uw systeem, zodat u niet de Spammer wordt!
17-02-2005: Intel schakelt laserlicht met silicium:
De mogelijkheid schijnt toch te bestaan binnenkort supersnelle schakelingen te bouwen met de huidige chiptechnologie:
Binnenkort een laptop-mainframe?? (klik op deze tekst)
16-12-2004 Microsoft heeft in december Giant Antispyware overgenomen.
Fijn is het dat Microsoft de programma's met ingang van juli 2005 gratis aan Windows gebruikers ter beschikking wil stellen. JAMMER is het dat Microsoft in het kader van de bescherming van hun eigenbelang heeft besloten de uitvoering zo aan te passen, dat alleen nog Windows XP wordt ondersteund. De gebruikers van Windows 98 worden dus in de kou gezet: (klik hier voor de download van de Microsoft versie (Beta))
15-03-2005 Voor Antispyware met dezelfde (en nog betere) kwaliteit die het nog WEL doet onder windows 98 kunt u echter ook naar Sunbelt. Voor 30 wordt deze versie door ons bij een volgend bezoek geinstalleerd (windows XP of Windows 98)
Week 19 - 2005 De kwetsbare Java interface van Firefox is ondertussen beveiligd: downloaden van verzie 1.0.4 in het Nederlands is nu mogelijk.
Week 20 - 2005 De Belastingdienst wil graag dat we online formulieren invullen en aangifte doen. Helaas is dat alleen mogelijk voor gebruikers van Windows98 - Second edition en later. Oudere systemen moeten het doen met de hulp van een ouderwetse brief in de post
Week 18 - 2005 De consumentenbond heeft het blad vvor de maand Mei 2005 verzonden: Een uitgebreide test van Plasma en LCD TV's met ongeveer 10 woorden over HD-TV(Zie onze aparte HDTV pagina) Op geen enkele manier besteden ze aandacht aan de door ons gesignaleerde selectiecriteria: slappe hap hoor. Volgens hen gaat een Plasma TV trouwens maar 10000 uur mee: dat is bij 4 jaar TV kijken 6 uur per dag dus al bijna afgelopen. Ik moet nog uitzoeken waar ze die informatie op baseren: als het waar is zou ik geen TV meer kopen. Verder heeft de CONSUMENTENBOND een verhaaltje over Anti-Spyware, en geeft aan dat Microsoft Antispyware de beste zou zijn. De voorgeschiedenis wordt niet vermeld en dat Windows 98 niet wordt ondersteund vergeten ze ook maar. Een uitgebreide test in de USA heeft uitgewezen, dat de door ons gesignaleerde Anty Spyware van Sunbelt de beste is, die ook nog eens Windows 98 aankan!!! Zie onze vermelding hieronder bij 15 maart 2005.